WORKSHOP.

 

‘Iedereen kan een mooie foto maken,
maar niet alle mooie foto’s zijn rijk aan verhalen.’

workshop-storytelling.jpg
Er is een verschil tussen fotografie en visueel een verhaal vertellen; storytelling fotografie. Voor mij persoonlijk staat storytelling fotografie voor beeldtaal; communiceren en vertellen door middel van foto’s zoals een schrijver doet met woorden, maar nu met een visuel woordenboek. Een storytelling fotoserie is dan ook een constructie van meerdere échte, betekenisvolle momenten die samen het gehele verhaal vormen, de beelden staan in verhouding tot elkaar, versterken elkaar. Bij deze vorm van fotografie gaat het niet langer om een reeks mooie foto’s die samen een verzameling vormen, en bij storytelling fotorafie is er ook meer nodig dan oog voor mooie beelden alleen. Het gaat om het geheel, het verhaal en de emoties hierin.

De afgelopen jaren heb ik al heel veel families, gezinnen, verhalen, momenten en dagen vastgelegd,
ik deel graag een beetje van mijn kijk en passie voor fotografie, en dan vooral de ‘storytelling way’

2017-10-14_0003.jpg2017-10-14_0001.jpg2017-10-14_0005.jpg

VOOR WIE:
Deze workshop is geschikt voor eigenlijk iedereen (ha!& dat is fijn) Voor als je meer wilt leren over documenterend vastleggen; day in the life fotografie; hoe je de échte, en spontane momenten creeërt en weet te vinden tijdens fotosessies, of voor het alledaagse en misschien zelfs het vastleggen van je gezin en leven.

WAT GAAN WE DOEN:
We gaan het onder andere hebben over de voorbereiding naar een (day in the life)shoot toe; aandachtspunten als je storytelling wilt fotograferen; hoe ik dit toepas en te werk ga –zowel tijdens fotosessies als privé-; waar je op moet letten tijdens het fotograferen denkend aan licht, setting, standpunt en compositie; apparatuur en instellingen; selecteren en nabewerking.; een korte fotosessie met nabespreking. & daarbij deel ik graag alle informatie die hier niet bijstaat, maar voor jullie wel interessant is!


WANNEER:
Zaterdag 20 April 2019 // Maassluis // 10.00 – 14.00 uur

Zaterdag 18 Mei 2019 // Maassluis // 10.00 – 14.00 uur


KOSTEN:

€ 125,00 incl. BTW

Ben je enthousiast en wil je meer weten, of jezelf gelijk aanmelden? Stuur een mailtje naar hello@jolandaboer.nl

2017-10-14_0006.jpg

‘Tell the story, shared through art.’