Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!

Buiten trouwen | Top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!

Ook dit jaar wordt buiten trouwen één van de populairste manieren om te trouwen! En wie wil er nou niet trouwen in de buitenlucht; een prachtige boomgaard, in je eigen achtertuin of op een trouwlocatie die zich hier perfect voor leent!

Samen met de meiden van ‘Trouw Anders’ ontstond deze blog ‘ Buiten trouwen | Top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft! ‘ Een blog vol tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft; van grootse dingen tot de kleinste details. Allemaal tips die jullie op weg helpen om jullie buitenbruiloft tot in de puntjes geregeld te hebben! Vergeet je geen aantekeningen te maken? ; -)

Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!


1.) Praktische dingen bij een buitenbruiloft.

First things first; de praktische dingen waaraan je moet denken als je buiten wilt gaan trouwen. Laten we hier mee beginnen dan hebben we dit onderdeel gehad; niet de meest leuke en romantische dingen om over na te denken.. wel erg belangrijk! Allereerst moet er nagedacht worden over het weer; niet te beïnvloeden en in Nederland heb je helaas geen zon-garantie! Ondanks dat jullie de weersvoorspellingen goed in de gaten zullen houden, is het toch handig om te weten wat te doen wanneer er regen is voorspelt. We noemen dit ook wel het plan B (slechtweer-scenario). 

Misschien is er een mogelijkheid om uit te wijken naar een binnen locatie, maar zo niet, dan zal er gebruik moeten worden gemaakt van een alternatief, bijvoorbeeld een tent. Laten we de standaard witte party tent maar snel vergeten want dit past waarschijnlijk niet in jullie ideaalbeeld. Denk daarvoor in plaats bijvoorbeeld aan een stretch-tent of een transparante tent. De perfecte basis en hiermee hebben jullie geen zorgen meer dat jullie dag letterlijk in het water gaat vallen!

Andere praktische dingen om aan te denken; heb je een vergunning nodig om op jouw locatie te kunnen trouwen, wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot elektriciteit, geluid, sanitair en is er genoeg parkeermogelijkheid? 

Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!


2.) Weddingplanner, Stylist en buiten trouwen.

Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat jullie een bruiloft gaan organiseren en bij een buiten bruiloft, zeker op eigen locatie, komt veel kijken! Het mooie van een bruiloft op eigen locatie is dat je precies die de sfeer kunt creëren waar jullie altijd al van dromen

Omdat er veel verschillende partijen betrokken zullen zijn bij het plannen van jullie buitenbruiloft is het geen overbodige luxe om iemand met ervaring naast jullie te hebben staan! Iemand die jullie bij de hand neemt in alle voorbereidingen naar jullie trouwdag toe, met jullie meedenkt over zowel de praktische dingen als ‘de puntjes op de i.’ Maar ook degene die alles uit jullie handen neemt op de trouwdag zelf. Zorgeloos genieten op jullie trouwdag gaat het beste als jullie weten dat iemand alle touwtjes in handen heeft zodat jullie alles los kunnen laten om ‘in het moment’ volop in jullie dag te zijn!

Waarom je deze taak niet bij je beste vriend, vriendin of een familie-lid neer wilt leggen? Op een trouwdag moet er vaak veel meer ‘achter de schermen’ geregeld worden dan je kunt inschatten vooraf. Natuurlijk zal iemand deze taak met veel zorg en toewijding op zich nemen. Maar veel fijner is het al deze persoon, samen met jullie, optimaal kan genieten van jullie dag!

Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft! Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!


3.) Decoratie voor je buitenbruiloft.

Als we het over decoratie hebben worden we héél enthousiast. Nu is het woord decoratie natuurlijk een groot begrip en het kan een beetje overweldigend aanvoelen; het decoreren van jouw buitenlocatie tot dé trouwsetting uit jouw dromen. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden, opties en ideeën. Waar begin je en hoe maak je het één prachtig geheel?

TIP: Maak een moodboard maar blijf wel realistisch. Pinterest staat vol met de perfecte plaatjes maar dit is negen van de tien keer geen realistisch beeld van de werkelijkheid. Kijk goed naar de mogelijkheden op de uitgekozen locatie en pas je deco-plan daar op aan! De volgende tips zullen wat dieper ingaan op alles rondom decoratie!

2021-02-23_0038.jpg 2021-02-23_0037.jpg

4.) Verlichting.

één van de sfeermakers bij een buitenbruiloft is toch wel verlichting! Maar, denk er wel goed om..dit geldt pas wanneer de schemering valt en de avond begint. We merken met regelmaat dat, wanneer er in de voorbereidingen nagedacht wordt over verlichting, vergeten wordt dat het in de zomer lang licht is. Verlichting doet hierdoor overdag nog vrij weinig ter decoratie en als sfeermaker. ‘S avonds des te meer want dan is verlichting uiteraard wel dé sfeermaker. Vanaf het moment dat de zon onder gaat, en er tot in de late uurtjes nog kan worden gedanst met jullie blote voeten in het gras!

Lichtslingers, fakkels, kampvuurtjes, lantaarns of kaarsen zijn zomaar wat opties om sfeervolle verlichting te creëren. En mocht het dan vervolgens wat afkoelen in de avond dan zorgen de kampvuurtjes op dat moment ook voor de nodige warmte. Win-win.

Extra Tip: zorg altijd dat er wat gezellige manden met kleedjes/dekentjes staan voor extra warmte. We kunnen uit ervaring spreken dat deze bij een buitenbruiloft favoriet zijn in de avond.

Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!Buiten trouwen | Tien top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!


5.) Bloemstyling op je buitenbruiloft.

We love flowers! En jullie waarschijnlijk ook. Bloemen geven onwijs veel sfeer aan een buitenlocatie en de term ‘less is more’ vergeten we dus maar even bij deze! Waarschijnlijk denken jullie in eerste instantie aan vaasjes met bloemen op de tafeltjes, bloemen aan de stoeltjes en een prachtig trouwboeket. Maar er zijn oneindig veel toffe mogelijkheden om bloemen in jullie trouwsetting te verwerken! Denk bijvoorbeeld aan bloemenwolken ‘flowerclouds’ die zweven in fruitbomen, midden in de boomgaard waar jullie ceremonie plaatsvindt. Of flowerclouds die zweven in de stretch-tent. De ronde backdrop ‘cirkel of love’ is ook een toffe optie voor jullie ceremonie, die past in onwijs veel verschillende settings. Samen met bloemcreaties aan het looppad is jullie trouwlocatie omgetoverd tot iets sfeervols en unieks!

Buiten trouwen DrentheBuiten trouwen Drenthe


6.) Dineren.

Buiten dineren; één van de sfeervolle, mooie dingen van een buitenbruiloft. Door de letterlijke vrijheid kunnen jullie echt alle kanten op met het diner. Onze absolute favoriet voor het diner bleek unaniem dineren aan lange, mooi opgemaakte tafels te zijn. Iedereen kan zich dat gevoel van eindeloos tafelen met de liefste mensen om je heen wel voorstellen. Ga je liever voor een meer ongedwongen setting dan is een walking diner ook helemaal top en gezellig en uitermate geschikt in een buiten setting!

Locatie buiten trouwen DrentheLocatie buiten trouwen DrentheLocatie buiten trouwen DrentheLocatie buiten trouwen Drenthe


7.) Tijdstip Ceremonie.

We gaan het nog een keer hebben over het weer in ons kikkerlandje. Naast regen kan het ook erg warm zijn en dan zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wanneer jullie ceremonie op een open plek plaatsvind, bijvoorbeeld in een weiland, een open veld of op het strand, hou dan rekening met het tijdstip van jullie ceremonie. De zon is echt heerlijk maar niet als je er midden op de dag, met vijfendertig graden, een uur in moet zitten in je drie-delige pak ; -) Het zal voor jullie, en voor jullie gasten, enorm warm zijn. Zweetdruppels, zweetplekken, dichtgeknepen ogen en hard zonlicht is daarnaast misschien ook niet het mooiste voor op jullie trouwfoto’s! Plan je de ceremonie wat later op de dag, dan is de temperatuur vaak aangenamer en het licht wat zachter. Weer een Win-win dus!

Buiten trouwen GroningenBuiten trouwen GroningenBuiten trouwen GroningenBuiten trouwen Groningen


8.) Zonnebrand, parasols en schaduwdoeken.

Nog even door op de warme, zonnige dagen. Vergeet niet een voorraadje zonnebrand crème mee te nemen naar jullie trouwdag. Niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor de gasten want de kans is groot dat niet iedereen hier aan denkt. Je kunt deze bijvoorbeeld in leuke mandjes neerzetten op verschillende plekken samen met flesjes water en zonnebrillen!
Naast de zonnebrand crème zijn goed gecreëerde schaduwplekken ook ontzettend fijn op een plek waar weinig natuurlijke schaduwplekken zijn. En hoewel parasols ontzettend functioneel zijn, zijn ze misschien niet de mooiste oplossing voor jullie, met liefde en aandacht, aangeklede trouwlocatie. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie alternatieven, zoek bijvoorbeeld eens op schaduwdoeken of een stretchtent (ja, die las je ook al eerder in deze blog! ; -))

2021-02-23_0036.jpg2021-02-23_0043.jpg


9.) Jullie shoot passend bij buiten trouwen.

Als bruidspaar wil je uiteraard de perfecte trouwfoto’s passend bij jullie bruiloft, en bij een buiten bruiloft passen uiteraard trouwfoto’s op een toffe locatie in de natuur! Gelukkig zijn er in Nederland onwijs veel mooie locaties, en veel diversiteit, voor je trouwreportage. We helpen jullie graag dé perfecte plek te vinden, die helemaal bij jullie en jullie bruiloft past, voor jullie trouwfoto’s!
Wat al goed is om vooraf te weten, jullie trouwreportage hoeft niet op één moment op de dag hoeft plaats te vinden. Hou bijvoorbeeld naast je foto-sessie in de ochtend of laat in de middag, ook in de avond een moment vrij voor wat foto’s van jullie samen. Mocht er een mooie zonsondergang zijn op jullie trouwdag, dan krijg je nog een prachtige shoot met een mooie zonneflair en gekleurde lucht. Klinkt goed toch? ; -)

2021-02-23_0020.jpg

 

10.) Trouwlocaties Drenthe buiten trouwen.

Benieuwd naar dé ideale trouwlocaties om buiten te trouwen? Bij de foto’s zag je al een paar trouwlocaties, uit verschillende plekken uit Drenthe en Nederland, voorbij komen. Maar naast al deze toffe en prachtige locaties hebben we jullie nu hopelijk ook een hoop inspiratie gegeven om het avontuur van ‘een bruiloft op eigen locatie’ aan te gaan!

Wanneer jullie de keuze maken om jullie trouwdag, buiten op een eigen locatie, te organiseren is dat niet één, twee, drie geregeld. Maar het bijzondere is wel dat het jullie de mogelijkheid geeft om iets te creëren wat onvergetelijk en absoluut uniek is. Laat je dus niet ontmoedigen door alles wat mogelijk overweldigend op je af komt en de spreekwoordelijke ‘door de bomen het bos niet meer zien.’ Pak het organiseren stapsgewijs aan en hou in je achterhoofd dat dit de perfecte bruiloft zal zijn voor de hulp van een weddingplanner of stylist aan je zij!

// Dat was het, onze blog ‘Buiten trouwen | Top tips voor een onvergetelijke buitenbruiloft!’ Hopelijk stond hij vol met informatie die jullie nog nodig hadden voor jullie aankomende bruiloft! Willen jullie meer foto’s van buitenbruiloften bekijken, hier vind je meer (klik!) foto’s!

Benieuwd naar het werk van Lenie & Bo van Trouw Anders? Hier (klik!) kan je ze volgen! : -)

Jolanda Boer // Fotograaf voor het vastleggen van echte, pure en liefdevolle momenten. Werkzaam vanuit Drenthe; beschikbaar door heel Nederland

@ instagram.

jolanda boer
A
B
C
D